Voorbeeldprogramma Havana Cuba

Voor veel mensen staat een reis naar Cuba hoog op het verlanglijstje. Niet zo gek want het land spreekt tot de verbeelding. Vooral het "Cuba van Castro" waar de tijd sinds de revolutie van 1953-1959 lijkt te hebben stilgestaan, is het bezoeken meer dan waard. Nu het nog kan, want door de laatste politieke en economische ontwikkelingen is de algemene verwachting dat het land snel zal worden gemoderniseerd. De bevolking leeft nog grotendeels in relatieve armoede en moet nog steunen op voedselbonnen die door de regering worden uitgereikt. Toch is de handel in onroerend goed inmiddels gelegaliseerd en in particuliere handen gekomen. En dat is een enorme stap vooruit waarbij in het van oudsher communistische Cuba particulier kapitaal weer is toegestaan.

Het land leeft nu voor een groot deel van het toerisme. In vroeger tijden was suiker een van de belangrijkste exportprodukten, maar na het uiteen vallen van de Sovjet Unie is die export opgedroogd en staan bijna alle suikerfabrieken stil. De bevolking moet dan ook hard op zoek naar nieuwe mogelijkheden en vinden die in het toerisme. Zo wordt ook naar het buitenland gekeken en worden beproefde concepten gevolgd. Zo is er inmiddels een ondernemer in Havana die een eigen burgerrestaurant is begonnen. La Pachanga moet de grootste keten fastfood restaurants van Cuba worden.

Bent u geïnteresseerd in een incentive reis naar Cuba? Neem gerust contact met ons op! Wij werken dit graag voor u uit, inclusief de communicatie voorafgaand, tijdens en na afloop van de reis!